Letër nga një lexuese – “Më pëlqën të shkoj në librari. E urrej të shkoj në librari”!

Letër nga një lexuese – “Më pëlqën të shkoj në librari. E urrej të shkoj në librari”!

“Më pëlqën të shkoj në librari. E urrej të shkoj në librari! Kjo është e vërtëtë, marrëdhënia ime me libraritë është shumë kontradiktore. Më ndodh shpesh që pres një botim të ri të autorëve të mijë të preferuar dhe ata dalin të gjithë përnjëherë. Më ndodh të blej libra edhe pse në shtëpi kam shumë pa lexuar. Të tjerë duhet të lexoj, të tjerë lexoj!.

Pastaj bëj gjëra të tilla si: lexoj një libër që ka disa vëllime, nis të parin dhe pastaj mezi pres të dytin, të cilin duhet ta lexoj shpejt, pa dalë vëllimi i tretë. Më pas, ndodh që dikush më rekomandon një libër të mirë dhe duhet ta lexoj sa më shpejt. Vrapoj në librari dhe e mar por nuk kam kohë sa të lexoj çdo libër. Si gjithmonë, përfundoj me libra të rinj të blerë dhe të tjerë që presin në raft për t’i lexuar, aq sa nuk di nga t’ja nis.
E urrej të shkoj në librari. Më pëlqën të shkoj në librari. Në fakt, ajo më nxit drejt gjërave që duhet të bëj, dhe më pas më udhëheq drejt atyre që në të vërtetë dua!”


Burimi: Bookriot