Një rrugë plot libra!

Një rrugë plot libra!

Rrugët e qyteteve ku ne jetojmë janë gjithnjë e më shumë të mbushura nga makinat dhe të ecësh në to është kthyer në një makth për shkak të trafikut dhe shenjave të sinjalistikës të cilat në pjesën më të madhe nuk zbatohen. Po sikur në vend të kësaj rrugët të ishin të mbushura me libra? Nuk e imagjinoni dot se si do të dukej?
Do të dukej si ky instalacion me plot 10.000 libra i vendosur në rrugët e Torontos në Kanada. Ky instalacion arti, i quajtur “Letërsia vs Trafiku” ka qenë më parë në rrugët e disa vendeve si në Madrid, New York dhe Melbourne.
Librat janë dhuruar nga donatorë të ndryshëm ku pjesa më e madhe ka ardhur nga Salvation Army. 50 vullnetarë për 12 ditë shndërruan një rrugë të thjeshtë në një bibliotekë të madhe. Kalimtarët jo vetëm shijuan këtë instalacion të mrekullueshëm  por u kthyen në shtëpi me libra dhuratë, pasi çdokush që dëshironte mund të merrte një libër nga “lumi i madh” i librave në rrugë.